Inflytande- och påverkansarbete, lämna dina synpunkter!

Vill du vara med och påverka vården?

Har du åsikter om Psykiatrin och/eller missbruks- och beroendevården?

Kan du komma med konstruktiva förslag som kan hjälpa vården att bli bättre?

Kom med oss på brukarråd (möten med personal från en viss mottagning) och framför dina åsikter!

Hur går ett brukarråd till?

Brukarråd hålls 2 gånger/termin och de hålls alltid i något konferensrum i Psykiatrins Hus, ingång 10. Ansvariga chefer skickar ut en dagordning via mail till brukarna några veckor innan brukarrådet  med förslag på frågor som ska diskuteras på brukarrådet, brukarna har då också möjlighet att lämna egna förslag på frågor som de vill ha med på dagordningen. Dessa möten brukar hålla på i ca 1 1/2 timme, vanligtvis på eftermiddagarna. Antalet mötesdeltagare varierar från 5-15 personer. Om man är ny men ändå intresserad av att delta, så kan man kontakta mig- Petra Rohrer- så går vi dit tillsammans!

 

I ÅSS Uppsala försöker vi alltid att ha någon från föreningens sida närvarande på Affektiva mottagningens och beroendevårdens brukarråd, detta för att vi tycker att det är viktigt att vi med egen erfarenhet av ångestproblematik och/eller beroende är med och förbättrar vården. Men både vi och Psykiatrin/Beroendevården ser gärna att brukarråden blir mer välbesökta och att de som verkligen besöker avdelningarna i vardagen deltar.

För att få reda på när nästa brukarråd är skickar du enklast ett mail till föreningens kontaktperson Petra Rohrer på: petra@brukarinflytande.se eller ringer henne på mobilnummer: 0723-215213. Då kan vi gå till brukarråden tillsammans.

Vi vill gärna höra dina synpunkter och upplevelser i vården och i samhället. Mejla oss gärna och berätta om dina erfarenheter. Mailadress: angest.uppsala@gmail.com eller petra@brukarinflytande.se.

 

Behöver du någon att prata med?

När livet känns jobbigt, när tankarna har för stor påverkan på ens vardag så kan det vara skönt att prata med någon. Du kan alltid även vända dig till närmsta psykiatriska akutmottagning.


Om du behöver AKUT HJÄLP, ring 112.


Behöver du få ett snabbt svar om vart du ska vända dig inom vården ska du ringa sjukvårdsrådgivningen på telefonnummer 1177.


Övriga hjälpresurser:

  • Självmordslinjen
    Tfn: 90101, Öppet dygnet runt. Via hemsidan kan du även chatta eller maila för att få stöd
  • Nationella Hjälplinjen
    Tfn: 020-22 00 60, Öppet 13-22 alla dagar
  • Ångestsyndromsällskapet Riks Stödchatt
    Öppet på Söndagar - Måndagar samt Onsdag mellan kl. 20.00-21.00

Vårens program 2019

Det finns inga kommande events just nu.

Senaste kommentarer

Bli medlem

Ta del av vad ett medlemskap i Ångestsyndromsällskapet kan ge dig.