Föreningens värdegrund

Styrelsen har inrättat en åsiktsgrupp, som ska arbeta fram grundläggande värderingar och ett åsiktsprogram åt föreningen. Nu kan vi lägga ett förslag på en värdegrund, så får vi se vad ni medlemmar tycker om det:

Uppsala Ångestsyndromsällskaps etiska grund vilar på FN-deklarationen om alla människors lika rättigheter och värde, oavsett ålder, kön, etniskt ursprung eller psykiskt funktionshinder. Det innebär att alla medborgare skall ges möjlighet att utvecklas och bidra till samhällets välstånd, var och en utifrån sina egna unika förutsättningar. Sällskapet värnar om ett demokratiskt, rättvist och solidariskt
samhälle, där vi ger varandra ömsesidigt stöd.

Åsiktsgruppen har för närvarande tre medlemmar. Vi välkomnar in ytterligare ett par stycken, som tycker det är roligt och intressant med socialetik, mänskliga rättigheter och intressepolitik. Prata med Andreas eller mejla andreas[at]angest.se

Behöver du någon att prata med?

När livet känns jobbigt, när tankarna har för stor påverkan på ens vardag så kan det vara skönt att prata med någon. Du kan alltid även vända dig till närmsta psykiatriska akutmottagning.


Om du behöver AKUT HJÄLP, ring 112.


Behöver du få ett snabbt svar om vart du ska vända dig inom vården ska du ringa sjukvårdsrådgivningen på telefonnummer 1177.


Övriga hjälpresurser:

  • Självmordslinjen
    Tfn: 90101, Öppet dygnet runt. Via hemsidan kan du även chatta eller maila för att få stöd
  • Nationella Hjälplinjen
    Tfn: 020-22 00 60, Öppet 13-22 alla dagar
  • Ångestsyndromsällskapet Riks Stödchatt
    Öppet på Söndagar - Måndagar samt Onsdag mellan kl. 20.00-21.00

Vårens program 2019

Det finns inga kommande events just nu.

Senaste kommentarer

Bli medlem

Ta del av vad ett medlemskap i Ångestsyndromsällskapet kan ge dig.