Vårens program 2019

barron_custom1_logo-new

 Tisdag 22 januari kl. 13.00: Hundpromenad:  En ny aktivitet för 2019. Människor med psykisk ohälsa kan behöva komma ut och röra på sig för att må bättre, därför satsar ÅSS nu på hundpromenader som en slags friskvård ungefär 1 gång i månaden. Alla är välkomna som vill delta. Inget krav på att ha egen hund eller på att vara medlem i förening. Samlingsplats: Stationsgallerian i Uppsala, utanför Taco Bar. Ledare: Maria E, Jannice A och Eleonor B. Anmälan sker till vår kontaktperson Anki Kärker:anki.karker@gmail.com eller mobil: 073-4448466.

Tisdag 5 februari kl. 18.00-20.00 Öppet hus/ medlemsmöte: Detta är ett tillfälle när alla som är intresserade av ÅSS och dess verksamhet kan komma och besöka föreningen. Vi informerar om föreningens verksamhet. Vi bjuder också på fika . Träffen är kostnadsfri och man behöver inte vara medlem i ÅSS.  Lokal: Funktionsrätt Uppsala (fd. HSO) Kungsgatan 64.

 

Tisdag 19 februari kl.13.00: Hundpromenad. En ny aktivitet för 2019. Människor med psykisk ohälsa kan behöva komma ut och röra på sig för att må bättre, därför satsar ÅSS nu på hundpromenader som en slags friskvård ungefär 1 gång i månaden. Alla är välkomna som vill delta. Inget krav på att ha egen hund eller på att vara medlem i förening. Samlingsplats: Stationsgallerian i Uppsala, utanför Taco Bar. Ledare: Maria E, Jannice A och Eleonor B. Anmälan sker till vår kontaktperson Anki Kärker:anki.karker@gmail.com eller mobil: 073-4448466.

Måndag 25 februari kl.17,00-18.30: Shared Reading (Gemensam läsning).  Gemensam läsning är ett samarbete mellan ÅSS, Balans och Stadsbiblioteket i Uppsala. Detta är en metod som ursprungligen kommer från England. Det handlar om att läsa dikter eller noveller tillsammans i grupp och sedan reflektera kring texterna tillsammans över en kopp kaffe och kaka. Gruppen delar  sina tankar om de texter som har lästs. Wilda Johansson, bibliotekarie, är gruppledare. Hon har med sig dikter eller noveller. Det är helt frivilligt att läsa högt i gruppen.  Om ingen i gruppen vill läsa högt, så gör gruppledaren det. Det är också helt ok att bara komma och lyssna. Alla är välkomna! Man behöver inte heller delta regelbundet , utan man kan komma när man själv känner för det. Lokal: Funktionsrätt Uppsala (fd. HSO) Kungsgatan  64 i Uppsala nb.  Inställt på grund av brist på deltagare.

Följande datum gäller för detta:

Måndag 11 mars kl.17.00-18.30

Måndag 25 mars kl. 17.00-18.30

Måndag 8 april kl. 17.00-18.30

Vecka 17 är ledigt.

Måndag 6 maj kl.17.18.30

Måndag 20 maj kl.17.00-18.30

Måndag 3 juni kl.17.00-18.30

Måndag 17 juni kl.17.00-18.30

Vid frågor, vänligen kontakta Anki Kärker via e-post: anki.karker@gmail.com eller mobil: 073-4448466.

Tisdag 5 mars kl.18.00-ca 20.30: Medlemsträff spelkväll: Vill du träna på att träffa andra människor som har egen erfarenhet av ångestproblematik och delta i en trevlig, avslappnad och kravlös social miljö? Då är du som är medlem välkommen att delta i en spelkväll, där vi spelar sällskapsspel och umgås. Föreningen bjuder på dryck och tilltugg. Lokal:Funktionsrätt Uppsala (fd. HSO) , Kungsgatan 64 i Uppsala.

 Tisdag 12 mars kl. 17.00: Öppen föreläsning om ångest/PTSD. Ylva Larsson som är medlem i ÅSS och som är attitydambassadör för Hjärnkoll berättar sin historia under rubriken: ”Varför pratar vi inte om ångest?” ÅSS bjuder in till en öppen föreläsning om PTSD/ångest. Föreläsningen är öppen för alla som är intresserade av temat och den är kostnadsfri, man behöver inte vara medlem i föreningen. Lokal: Studieförbundet Vuxenskolan, Kungsängsgatan 12, 1 trappa. Föreningen bjuder också på fika. Ingen föranmälan krävs!

Självhjälpsgrupp PTSD/trauma. Startdatum bestäms när vi har fått tillräckligt många deltagare, ca 6-8 personer. Gruppen kommer att träffas 1 gång i veckan för utbyte av erfarenheter av PTSD/trauma. Deltagarna avger ett gemensamt tystnadslöfte för att alla ska känna sig trygga i gruppen. De 3 första träffarna kan man delta som ickemedlem, därefter ser vi gärna att man blir medlem. Efter den 3.e träffen stängs gruppen för nya deltagare, då trygghet i gruppen är viktig. Lokal: Funktionsrätt Uppsala (fd. HSO): Kungsgatan 64 i Uppsala. Anmälan sker till föreningens kontaktperson, Anki Kärker, antingen via e-post:anki.karker@gmail.com eller via sms till hennes mobil: 073-4448466. Har inte startat då vi inte har några deltagare.

Onsdag 10 april kl.18.00-ca 20.30: Föreningens årsmöte. Då presenterar styrelsen 2018 års verksamhet, ekonomi, revisionsberättelse samt verksamhetsplan för 2019. Dessutom ska val göras till styrelsen, det ska även väljas revisorer samt valberedning. Du som är medlem i ÅSS har möjlighet att vara med och påverka, dels vilka som ska sitta i styrelsen och dels vilken verksamhet föreningen ska ha under 2019. Lokal:Funktionsrätt Uppsala (fd. HSO)  Kungsgatan 62, Storan. Årsmöteshandlingar kommer att delas ut på plats. Föreningen bjuder naturligtvis på god fika. Om någon av er medlemmar är intresserade av att gå med i styrelsen som till exempel ersättare/suppleant, så vänligen kontakta ordförande Petra Rohrer via e-post: petra@voxvigor.se eller Anki Kärker: anki.karker@gmail.com.

29  maj: Medlemsträff utflykt till Sigtuna. Föreningen bjuder sina medlemmar på en utflykt till Sigtuna.  Föreningen hyr en buss och chaufför av träffpunkt Tinget. Medlemskap krävs! Anmälan sker till: Anki Kärker via e-post: anki.karker@gmail.com eller via sms till hennes mobil: 073-4448466. Datum ännu ej bestämt. Information kommer på hemsidan. Ett medlemsbrev kommer att skickas ut med tider inom kort.

Onsdag 12 juni kl.18.00-ca 20.30: Medlemsträff Picknick i Stadsträdgården (om vädret tillåter, annars flyttar vi inomhus). Föreningen bjuder sina medlemmar på en picknick som terminsavslutning. Om vädret tillåter kommer den att hållas i Stadsträdgården i Uppsala. Vid regn flyttar vi picknicken inomhus. Lokal meddelas senare. Medlemskap är ett krav! Anmälan sker till: Anki Kärker via e-post: anki.karker@gmail.com  eller via sms till hennes mobil: 073-4448466. Föraanmälan krävs!

7 augusti: Medlemsträff utflykt till Öregrund. Föreningen bjuder sina medlemmar på en utflykt till  Öregrund.   Föreningen hyr en buss och chaufför av träffpunkt Tinget. Medlemskap krävs! Anmälan sker till: Anki Kärker via e-post: anki.karker@gmail.com eller via sms till hennes mobil: 073-4448466. Datum ännu ej bestämt. Information kommer på hemsidan. Ett medlemsbrev kommer att skickas ut med tider inom kort. Föranmälan krävs!

ÅSS samarbetar med Studieförbundet Vuxenskolan i Uppsala.

Välkommen till en förhoppningsvis härlig och givande höst med Uppsala Ångestsyndromsällskap!

 

Behöver du någon att prata med?

När livet känns jobbigt, när tankarna har för stor påverkan på ens vardag så kan det vara skönt att prata med någon. Du kan alltid även vända dig till närmsta psykiatriska akutmottagning.


Om du behöver AKUT HJÄLP, ring 112.


Behöver du få ett snabbt svar om vart du ska vända dig inom vården ska du ringa sjukvårdsrådgivningen på telefonnummer 1177.


Övriga hjälpresurser:

  • Självmordslinjen
    Tfn: 90101, Öppet dygnet runt. Via hemsidan kan du även chatta eller maila för att få stöd
  • Nationella Hjälplinjen
    Tfn: 020-22 00 60, Öppet 13-22 alla dagar
  • Ångestsyndromsällskapet Riks Stödchatt
    Öppet på Söndagar - Måndagar samt Onsdag mellan kl. 20.00-21.00

Senaste kommentarer

Bli medlem

Ta del av vad ett medlemskap i Ångestsyndromsällskapet kan ge dig.