Böcker att köpa för medlemmar till rabatterat pris

Nu har föreningen köpt in 3 nya böcker som du som medlem kan få köpa för ett lägre pris. Böckerna finns att hämta på Forum för Brukarinflytande, där Petra Rohrer (vice ordförande i ÅSS) arbetar och priset på per bok är 20kr


 

Följande böcker finns att välja på

”Lyckofällan” av Russ Harris som handlar om ACT-metoden ( Acceptance and Commitment Therapy) som fokuserar på mindfulness och ett nytt sätt att se på tankar och känslor. En central tanke i ACT är att acceptera alla känslor och tankar och bemöta dem, handskas med dem, istället för att försöka undvika dem.

 

IMG_0179


 

”Lycka nu” av Titti Holmer, som är en praktisk handbok i mindfulness- medveten närvaro. I boken visar psykologen Titti Holmer hur man kan använda tekniken mindfulness för att hantera stress, ångest, missbruk, smärta, sorg, ilska, sömnstörningar och impulsivitet. Boken bygger på hennes egen psykoterapeutiska erfarenhet och på vetenskaplig forskning om positiva känslor.

 

IMG_0180


 

”Fri från oro, ångest och fobier”, av Maria Farm Larsson och Håkan Wisung, boken beskriver olika ångesttillstånd, som t.ex. fobier och paniksyndrom, och vad man själv kan göra för att må bättre. Boken utgår från den framgångsrika och alltmer efterfrågade behandlingsmetoden kognitiv beteendeterapi (KBT). Boken fungerar också bra som handledning för anhöriga och närstående eller för den allmänt intresserade.

 

IMG_0178


 

”De tio dummaste misstagen klyftiga personer gör” av Arthur Freeman och Rose Dewolf. Vårt tänkande styrs ofta av orealistiska föreställningar om oss själva och vår omvärld. Den här boken beskriver de tio vanligaste misstagen vi gör när vi hamnar i situationer som styrs av besvikelser, konflikter, fruktan, ångest, depression eller ren och skär stress.

Arthur Freeman är en av förgrundsgestalterna bakom KBT (Kognitiv Beteendeterapi) och Rose Dewolf är journalist.

 

IMG_0181


 

 

Böckerna kan köpas på föreningens medlemsträffar, t.ex. den 25/5 kl. 18.00-20.30 då föreningen har sin andra öppethus träff eller via kontakt med föreningens kontaktperson och vice ordförande Petra Rohrer eller mobil: 0723-215213,  hos Forum för Brukarinflytande på Bredgränd 6, 3 trappor.

Pris: 20 kr/bok.

Behöver du någon att prata med?

När livet känns jobbigt, när tankarna har för stor påverkan på ens vardag så kan det vara skönt att prata med någon. Du kan alltid även vända dig till närmsta psykiatriska akutmottagning.


Om du behöver AKUT HJÄLP, ring 112.


Behöver du få ett snabbt svar om vart du ska vända dig inom vården ska du ringa sjukvårdsrådgivningen på telefonnummer 1177.


Övriga hjälpresurser:

  • Självmordslinjen
    Tfn: 90101, Öppet dygnet runt. Via hemsidan kan du även chatta eller maila för att få stöd
  • Nationella Hjälplinjen
    Tfn: 020-22 00 60, Öppet 13-22 alla dagar
  • Ångestsyndromsällskapet Riks Stödchatt
    Öppet på Söndagar - Måndagar samt Onsdag mellan kl. 20.00-21.00

Vårens program 2019

Det finns inga kommande events just nu.

Senaste kommentarer

Bli medlem

Ta del av vad ett medlemskap i Ångestsyndromsällskapet kan ge dig.