Föreningens bibliotek

Styrelsen har beslutat att bygga upp ett bibliotek av böcker, tidskrifter, DVD-skivor och andra medier, med inriktning på mental träning, personlig utveckling, avslappning, rörelseterapi, psykologi och psykiatri – alltså allt sådant som man (på eget ansvar förstås) kan använda sig av för att nå ett högre välbefinnande och en bättre hälsa, eller också för att skaffa sig mer kunskaper om de olika ångesttillstånden och deras behandling. Det rör sig huvudsakligen om hjälp till självhjälp.

De olika medierna kommer att finnas till låns under veckomötena. Lånetiden är två veckor för alla medier utom tidskrifter, som man har i en vecka. Står det dock inga andra låntagare på tur, kan man förlänga sitt lån vecka för vecka, ända tills någon annan vill ta del av det aktuella exemplaret.
bibliotekbibliotekbibliotek

Behöver du någon att prata med?

När livet känns jobbigt, när tankarna har för stor påverkan på ens vardag så kan det vara skönt att prata med någon. Du kan alltid även vända dig till närmsta psykiatriska akutmottagning.


Om du behöver AKUT HJÄLP, ring 112.


Behöver du få ett snabbt svar om vart du ska vända dig inom vården ska du ringa sjukvårdsrådgivningen på telefonnummer 1177.


Övriga hjälpresurser:

  • Självmordslinjen
    Tfn: 90101, Öppet dygnet runt. Via hemsidan kan du även chatta eller maila för att få stöd
  • Nationella Hjälplinjen
    Tfn: 020-22 00 60, Öppet 13-22 alla dagar
  • Ångestsyndromsällskapet Riks Stödchatt
    Öppet på Söndagar - Måndagar samt Onsdag mellan kl. 20.00-21.00

Vårens program 2019

Det finns inga kommande events just nu.

Senaste kommentarer

Bli medlem

Ta del av vad ett medlemskap i Ångestsyndromsällskapet kan ge dig.