Vox Vigor- en nättidning om psykisk ohälsa/hälsa

VoxVigorHeader

Vox Vigor – en nättidning

Studiefrämjandet ska tillsammans med målgruppen personer med psykisk ohälsa skapa en nätbaserad tidning för erfarenhetsutbyte mellan brukare, anhöriga, vårdpersonal, politiker och allmänheten.

Vox Vigor – en nättidning är ett projekt som drivs av Studiefrämjandet Uppsalaregionen och finansieras av Arvsfonden. Uppsala kommun och Uppsala Kulturförening är samarbetspartner. Hjärnkoll Uppsala län, SeSam Uppsala och Ting & Kaka i Uppsala stöder projektet.

Redaktionen för tidningen består av personer som har egen erfarenhet av psykisk ohälsa/psykiska funktionsnedsättningar. En del av oss är utbildade journalister, medan andra inte är det. Däremot har vi gedigen kunskap om psykisk ohälsa. Vi skriver artiklar, insändare, fotograferar, gör intervjuer med intressanta personer, gör olika reportage samt bevakar utvecklingen inom psykiatrin och vad som händer inom området brukarinflytande.

Tidningen har också en kultursida där man kan få sina dikter eller liknande publicerade om man vill. Om du som medlem i ÅSS har några idéer på vad tidningen borde skriva om eller göra ett reportage om, vänligen kontakta då ÅSS:s ordförande, Petra Rohrer via e-post: petra@voxvigor.se. Petra är anställd på 50 %.

Mer information om Vox Vigor: https://voxvigor.se

Tidningen är religiöst och partipolitiskt obunden.

Projektledare: Monica Atterberg

Publicerad i Nyheter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Behöver du någon att prata med?

När livet känns jobbigt, när tankarna har för stor påverkan på ens vardag så kan det vara skönt att prata med någon. Du kan alltid även vända dig till närmsta psykiatriska akutmottagning.


Om du behöver AKUT HJÄLP, ring 112.


Behöver du få ett snabbt svar om vart du ska vända dig inom vården ska du ringa sjukvårdsrådgivningen på telefonnummer 1177.


Övriga hjälpresurser:

  • Självmordslinjen
    Tfn: 90101, Öppet dygnet runt. Via hemsidan kan du även chatta eller maila för att få stöd
  • Nationella Hjälplinjen
    Tfn: 020-22 00 60, Öppet 13-22 alla dagar
  • Ångestsyndromsällskapet Riks Stödchatt
    Öppet på Söndagar - Måndagar samt Onsdag mellan kl. 20.00-21.00

Vårens program 2019

Det finns inga kommande events just nu.

Senaste kommentarer

Bli medlem

Ta del av vad ett medlemskap i Ångestsyndromsällskapet kan ge dig.