Akergrupp/anhöriggrupp gällande självskadebeteende/ångestsyndrom

Under perioden 20 mars- 10 april deltar föreningens ordförande Petra R i en s.k. Akergrupp- en slags självhjälpsgrupp för anhöriga till personer med självskadebeteende, ångestsyndrom och emotionellt instabil personlighetsstörning. Gruppen träffas fyra tisdagar mellan 18.00-20.00 i Psykiatrins hus. Här får anhöriga till personer med självskadebeteende, ångestproblematik och emotionellt instabil personlighetsstörning (Borderline) träffas och diskutera hur det är att vara anhörig/närstående. Samtalen leds av en person från Röda Korset, det finns två personer med som har egen erfarenhet av dessa diagnoser/sjukdomar samt speciellt inbjudna personer som de anhöriga/närstående vill ska komma. Igår var Lina Nordqvist regionpolitiker för Liberalerna med.  Nästa träff, som är den sista, besöks av en representant från Anhörigcentrum i Uppsala.

 

Publicerad i Uncategorized

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Behöver du någon att prata med?

När livet känns jobbigt, när tankarna har för stor påverkan på ens vardag så kan det vara skönt att prata med någon. Du kan alltid även vända dig till närmsta psykiatriska akutmottagning.


Om du behöver AKUT HJÄLP, ring 112.


Behöver du få ett snabbt svar om vart du ska vända dig inom vården ska du ringa sjukvårdsrådgivningen på telefonnummer 1177.


Övriga hjälpresurser:

  • Självmordslinjen
    Tfn: 90101, Öppet dygnet runt. Via hemsidan kan du även chatta eller maila för att få stöd
  • Nationella Hjälplinjen
    Tfn: 020-22 00 60, Öppet 13-22 alla dagar
  • Ångestsyndromsällskapet Riks Stödchatt
    Öppet på Söndagar - Måndagar samt Onsdag mellan kl. 20.00-21.00

Vårens program 2019

Det finns inga kommande events just nu.

Senaste kommentarer

Bli medlem

Ta del av vad ett medlemskap i Ångestsyndromsällskapet kan ge dig.