Akergrupp OCD/Ångest 8/3-29/3-2017

OBS-INSTÄLLT!

Tyvärr måste vi ställa in Akergruppen för anhöriga till personer med ångestproblematik, då det var för få som anmälde sig. Förhoppningsvis kommer vi att kunna starta en sådan grupp i höst istället.

 

Den 8 mars 2017 kl. 17.30-19.30 startar en Akergrupp för anhöriga till personer med OCD (tvångssyndrom) eller ångestproblematik. Gruppen träffas 4 gånger och sista träffen blir den 29 mars. Träffarna kommer att hållas på onsdagkvällar 17.30-19.30 i Rappesalen på akademiska sjukhuset, ingång 10 (Psykiatrins hus),

På anhöriggrupperna får personer som lever nära någon med ovan nämnda tillstånd en möjlighet att fika, träffa andra i samma situation, få svar på dina frågor och samtala. Vi brukar också bjuda in så kallade erfarna brukare, det vill säga någon som själv återhämtat sig från psykisk ohälsa.

Grupperna styrs helt av vad ni som anhöriga vill ha ut av dem. Innan grupperna sätter igång har du möjlighet att skicka in frågor som du skulle vilja ha svar på eller diskutera, så försöker vi ordna så att någon som kan det aktuella området (ex kurator, försäkringskassan, anhörigkonsulent, läkare, psykolog osv) kommer på någon av gruppträffarna för att berätta mer om det frågan gäller.

Gruppen ges i samarbete mellan psykiatriavdelning 3, Forum för Brukarinflytande, ÅSS Uppsala, Svenska OCD-förbundet Uppsala län och Röda korset.

 Vid frågor eller intresseanmälan, maila anki.karker@hotmail.com eller ring 018-611 21 02 och lämna namn, tel.nummer.

Publicerad i Brukarinflytande/delktighet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Behöver du någon att prata med?

När livet känns jobbigt, när tankarna har för stor påverkan på ens vardag så kan det vara skönt att prata med någon. Du kan alltid även vända dig till närmsta psykiatriska akutmottagning.


Om du behöver AKUT HJÄLP, ring 112.


Behöver du få ett snabbt svar om vart du ska vända dig inom vården ska du ringa sjukvårdsrådgivningen på telefonnummer 1177.


Övriga hjälpresurser:

  • Självmordslinjen
    Tfn: 90101, Öppet dygnet runt. Via hemsidan kan du även chatta eller maila för att få stöd
  • Nationella Hjälplinjen
    Tfn: 020-22 00 60, Öppet 13-22 alla dagar
  • Ångestsyndromsällskapet Riks Stödchatt
    Öppet på Söndagar - Måndagar samt Onsdag mellan kl. 20.00-21.00

Vårens program 2019

Det finns inga kommande events just nu.

Senaste kommentarer

Bli medlem

Ta del av vad ett medlemskap i Ångestsyndromsällskapet kan ge dig.