Brukarråd Beroende 4/11-2016

Fredagen den 4/11 deltog jag i brukarrådet med beroende. Vi diskuterade bl.a. en brukarrevision (en granskning av mottagningar/verksamheter som utförs av personer med egen erfarenhet) som gjorts på LARO-mottagningen (Läkemedelsassisterad rehabilitering för opiatberoende). Vi berättade också för varandra vad som är nytt inom varje verksamhet. Något som vi också diskuterade var beroendeframkallande läkemedel i primärvården- en skrift som primärvården har kommit med.

I detta brukarråd deltar både Uppsala kommun och landstinget samt ett flertal representanter för de olika patient- och anhörigföreningar som finns i länet. Vi har också, för några år sedan, bildat ett gemensamt arbetsutskott som tillsammans tar fram dagordningar till brukarrådet. Detta arbetsutskott består av 6 person, varav 3 är från någon patient- eller anhörigförening och övriga 3 representerar kommun och landsting.

Publicerad i Brukarråd

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Behöver du någon att prata med?

När livet känns jobbigt, när tankarna har för stor påverkan på ens vardag så kan det vara skönt att prata med någon. Du kan alltid även vända dig till närmsta psykiatriska akutmottagning.


Om du behöver AKUT HJÄLP, ring 112.


Behöver du få ett snabbt svar om vart du ska vända dig inom vården ska du ringa sjukvårdsrådgivningen på telefonnummer 1177.


Övriga hjälpresurser:

  • Självmordslinjen
    Tfn: 90101, Öppet dygnet runt. Via hemsidan kan du även chatta eller maila för att få stöd
  • Nationella Hjälplinjen
    Tfn: 020-22 00 60, Öppet 13-22 alla dagar
  • Ångestsyndromsällskapet Riks Stödchatt
    Öppet på Söndagar - Måndagar samt Onsdag mellan kl. 20.00-21.00

Vårens program 2019

Det finns inga kommande events just nu.

Senaste kommentarer

Bli medlem

Ta del av vad ett medlemskap i Ångestsyndromsällskapet kan ge dig.