Föreläsning om Ångest och PTSD på Stegen i Knivsta

Idag, onsdag 1/6, föreläste Eleonor och jag, Petra, om våra egna erfarenheter av att leva med svår ångest och PTSD för brukare och personal hos Stegen i Knivsta. Eleonor hade med sig en av sina 7-veckors valpar som nästan alla där blev förälskade i.  Vi berättade om det som varit svårt och jobbigt, men framför allt det som har hjälpt oss att må bättre och vilka vändpunkter vi har haft. Vårt främsta mål med att föreläsa om detta är att försöka förmedla hopp till de som mår psykiskt dåliigt- att förmedla att med rätt stöd och hjälp så kan man må bra igen. Ett annat viktigt mål är att försöka få fler att prata mer öppet om psykisk ohälsa och minska tabu och skam.

Stegen i Knivsta är både en slagsmål träffpunkt och en arbetsrehabilitering för personer med psykisk ohälsa och psykiska funktionsnedsättningar. Vi kommer förmodligen att föreläsa där fler gången och försöka starta ett samarbete angående ökat brukarinflytande.

Publicerad i Uncategorized

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Behöver du någon att prata med?

När livet känns jobbigt, när tankarna har för stor påverkan på ens vardag så kan det vara skönt att prata med någon. Du kan alltid även vända dig till närmsta psykiatriska akutmottagning.


Om du behöver AKUT HJÄLP, ring 112.


Behöver du få ett snabbt svar om vart du ska vända dig inom vården ska du ringa sjukvårdsrådgivningen på telefonnummer 1177.


Övriga hjälpresurser:

  • Självmordslinjen
    Tfn: 90101, Öppet dygnet runt. Via hemsidan kan du även chatta eller maila för att få stöd
  • Nationella Hjälplinjen
    Tfn: 020-22 00 60, Öppet 13-22 alla dagar
  • Ångestsyndromsällskapet Riks Stödchatt
    Öppet på Söndagar - Måndagar samt Onsdag mellan kl. 20.00-21.00

Vårens program 2019

Det finns inga kommande events just nu.

Senaste kommentarer

Bli medlem

Ta del av vad ett medlemskap i Ångestsyndromsällskapet kan ge dig.