Minnesanteckningar från brukarrådet med Affektiva 26/4-2016

Elva personer deltog, varav tre stycken från ÅSS, två från Föreningen Balans (föreningar för de med bipolär sjukdom eller depression), en från FMN (föräldraföreningen mot narkotika) och en från föreningen Frisk &Fri (föreningen mot ätstörningar).

§1. Sektionschefen Ingrid hälsade oss välkomna! Ingen annan representant från någon av enheterna på Affektiva var närvarande på brukarrådet.

§2. Deltagarna presenterade sig för varandra.

§3Sektionschefen informerade om det som har hänt och om det som händer inom affektiva. Bl.a. att man har fått en ny tillförordnad sektionschef.

§4. Information om personalen
Chefen för BUP (Barn- och ungdomspsykiatrin) slutar sista maj. Sektionschefen för Affektiva kommer att sluta någon gång under sommaren- hon går istället över till psykos- och rättspsykiatrin. Cheferna för avdelning 2 och 3 på Affektiva blir däremot kvar. Inga förändringar är planerade hos Unga Vuxna på Kungsgatan 38. Enligt sektionschefen så är 36 stycken st-läkare snart färdigutbildade. Och generellt är det svårt att rekrytera specialistsjuksköterskor.

§5. Pågående arbeten
Det pågår ett vård- och stödsamordningsarbete just nu. Sektionschefen menade att detta arbete är en bra grund för SIP (Samordnad Individuell Plan). Man arbetar även med att få flera fasta vårdkontakter. Många patienter har en fast vårdkontakt, med de vet oftast inte vem det är.  Det vore bra med bättre information om detta till patienterna, menade brukarrepresentanterna. Sektionschefen tar frågan med sig tillbaka till mottagningen. Man arbetar också med att få bättre rutiner för direktinläggningar. Sektionschefen menade också att läget inför sommaren ser ganska hyfsat ut.

§6. En av brukarrepresentanterna ansåg att kallelser till läkarbesök borde gå ut både som brev, mejl och sms.

§7. Avdelning 3B kommer att delas- en del kommer att vara för patienter med ätstörningsproblematik och en del för övriga patienter. Det blir 5 platser för ätstörningspatienter och 7 platser för övriga.

§8. Öppenvården – Avdelning 2 och 3 kommer att slås ihop under 6 veckor i sommar.

§9. Sektionschefen menade också att intresset för psykiatri nu är mycket större, speciellt bland läkare.

§10. Brukarrådens framtid 
Sektionschefen undrade hur det kommer att bli med brukarråden i framtiden. Brukarinflytandesamordnaren informerade om hur långt arbetsgruppen som har arbetat med brukarrådens framtida utformning har kommit. En annan av brukarrepresentanterna informerade om en metod för ökat inflytande som Forum för Brukarinflytande vill testa.

§11. Mötet avslutades

Publicerad i Uncategorized

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Behöver du någon att prata med?

När livet känns jobbigt, när tankarna har för stor påverkan på ens vardag så kan det vara skönt att prata med någon. Du kan alltid även vända dig till närmsta psykiatriska akutmottagning.


Om du behöver AKUT HJÄLP, ring 112.


Behöver du få ett snabbt svar om vart du ska vända dig inom vården ska du ringa sjukvårdsrådgivningen på telefonnummer 1177.


Övriga hjälpresurser:

  • Självmordslinjen
    Tfn: 90101, Öppet dygnet runt. Via hemsidan kan du även chatta eller maila för att få stöd
  • Nationella Hjälplinjen
    Tfn: 020-22 00 60, Öppet 13-22 alla dagar
  • Ångestsyndromsällskapet Riks Stödchatt
    Öppet på Söndagar - Måndagar samt Onsdag mellan kl. 20.00-21.00

Vårens program 2019

Det finns inga kommande events just nu.

Senaste kommentarer

Bli medlem

Ta del av vad ett medlemskap i Ångestsyndromsällskapet kan ge dig.